Novice

Nazaj na novice

ŠTEKO 2015 – Študentje in ekologija

Ob Svetovnem dnevu Zemlje obširna akcija čiščenja študentskih naselij

ŠTEKO 2015 – Študentje in ekologija

Ob Svetovnem dnevu Zemlje obširna akcija čiščenja študentskih naselij

Akcije ŠTEKO so bodo poleg študentov udeležili tudi predstavniki ŠOUM in Študentskih domov Univerze v Mariboru in Študentskega sveta Univerze v Mariboru. Hkrati ŠOUM pomaga tudi starejšim in invalidnim občanom mesta Maribor pri spomladanskih opravilih.

(Maribor, 20. april 2015) - Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v sodelovanju s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru, organizira projekt ŠTEKO (Študentje in ekologija). "Študentska" čistilna akcija na širšem območju študentskih naselij Gosposvetska in Tyrševa, bo potekala v sredo, 22. aprila 2015, z zborom ob 11. uri pred ŠTUK-om. Vsak udeleženec prejme majico, topel obrok po končanem delu ter simbolične nagrade.

Alen Brkić, predsednik ŠOUM: "Z omenjenim projektom želimo na ŠOUM študentom, dijakom in ostalim obiskovalcem študentskih kampusov pokazati, da je lepše živeti v čistem okolju. Hkrati pa jih želimo spodbuditi, da ves čas negujejo čistočo v študentskih kampusih."

Projekt poteka v sodelovanju s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru. Lidija Divjak Mirnik, direktorica dodaja: "Vedno večji poudarek dajemo ločevanju odpadkov, varčevanju z vodo, električno in toplotno energijo. Verjamemo, da bodo bodoči intelektualci pridobljene navade nadalje uporabili tudi pri snovanju svojih lastnih gospodinjstev."

Zbor študentov je v sredo, 22. 4. 2015, ob 11. uri pred ŠTUK – om. Vsak udeleženec prejme majico, topel obrok po končanem delu ter simbolične nagrade.

Projekt ŠTEKO je postal že tradicija med mariborskimi študenti, ki se vedno bolj zavedajo tudi okoljevarstvene problematike. Dobro delo se kaže tudi skozi sodelovanje, saj se vsako leto akciji pridruži vedno več mladih. ŠOUM na projektu sodeluje s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru, Študentskim svetom Univerze v Mariboru, Študentskim svetom stanovalcev študentskih domov UM, UŠC Leona Štuklja, Dijaškim domom Drava ter Dijaškim domom Maribor.

Hkrati se pričenja akcija "Spomladansko čiščenje in urejanje okolice domov starejših občanov mesta Maribor". Na ta način želi ŠOUM pomagati tistim občanom, ki si sami ne morejo očistiti in urediti okolice svojih domov. Projekt se izvaja v sodelovanju s Centrom za pomoč na domu mesta Maribor, ki posreduje naslove občanov, ki so pomoči najbolj potrebni.

# # #

DODATNE INFORMACIJE:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Dejan Spital, svetovalec za odnose z javnostmi

telefon 02/ 234 20 90 56 00 ali

e-mail: dejan.spital@soum.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!