Novice

Nazaj na novice

Ford je utrdil prvo mesto pri prodaji gospodarskih vozil v Evropi

Ford je utrdil prvo mesto pri prodaji gospodarskih vozil v Evropi; največji tržni delež palete novih Transitov v zadnjih 20 letih

Ford je utrdil prvo mesto pri prodaji gospodarskih vozil v Evropi; največji tržni delež palete novih Transitov v zadnjih 20 letih

· Ford je v prvem četrtletju 2015 postal številka 1 med proizvajalci gospodarskih vozil v Evropi, največ zaslug za to ima povpraševanje po prenovljeni in razširjeni paleti Transitov.

· Več kot 70.000 prodanih Fordovih gospodarskih vozil je zagotovilo največji tržni delež v zadnjih 20 letih.

· Prodaja Fordovih gospodarskih vozil se je povečala za 42 odstotkov, tržni delež pa za 2,8odstotne točke.

Köln / Ljubljana, 15. april 2015 – Ford je prvem četrtletju 2015 postal številka 1 med proizvajalci gospodarskih vozil v Evropi, saj mu je povečano povpraševanje kupcev po povsem novi in razširjeni paleti Transitov zagotovilo največji tržni delež v zadnjih 20 letih.

Ford je v prvih treh mesecih na svojih 20 tradicionalnih evropskih trgih* prodal skupno 70.646 gospodarskih vozil – v primerjavi z lanskim letom se je prodaja povečala za 42,4 odstotka. Tržni delež se je povečal za 2,8 odstotne točke na 13,3 odstotka.

“Izrazita rast prodaje naših gospodarskih vozil se je nadaljevala v prvem četrtletju, za dodatni zagon pa je poskrbelo povpraševanje po naši povsem novi paleti štirih modelov Transita,” je povedal Peter Fleet, podpredsednik za prodajo pri Fordu Evropa. “Ford je povsem prenovil svojo linijo modelov gospodarskih vozil in preboj s sedmega mesta v letu 2012 na vodilni položaj leta 2015 kaže, da smo uporabnikom ponudili prav to, kar si želijo.”

Fordova družina Transitov – letos praznuje 50-letnico – ima vodilno vlogo pri rasti prodaje. Skupno povpraševanje po Transitu in Transitu Custom se je v prvem četrtletju povečalo za 27 odstotkov, saj so prodali več kot 45.000 vozil, prodaja modela Transit Connect pa se je povečala za 69 odstotkov. Transit Courier, prvi mali Transit doslej, je osvojil 4.400 kupcev.

Uspešno četrtletje je tudi za pickupom Ford Ranger, saj je najbolje prodajano vozilo v svojem segmentu v tem letu, prodali so jih kar 6578 oziroma za 46 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V primerjavi z lanskim letom se je število naročil Fordovih gospodarskih vozil v prvem četrtletju povečalo za 87 odstotkov.

Prodaja v marcu

Ford je bil marca najbolje prodajana znamka gospodarskih vozil v Evropi, saj se je tržni delež povečal za 2,9 odstotne točke na skupno 14,3 odstotka. Mesečna prodaja je bila še posebej uspešna v Veliki Britaniji, saj so s 16.497 registriranimi gospodarskimi vozili postavili mesečni rekord vseh časov.

# # #

* Ford Evropa v poročilo vključuje prodajo na 20 glavnih evropskih trgih, na katerih ima prodajne zastopnike. V 20 evropskih trgov so vključene naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.

O družbi Ford Motor Company Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Avtomobile izdeluje in prodaja na šestih celinah. S približno 187.000 zaposlenimi in 62 proizvodnimi obrati po vsem svetu združuje avtomobilski znamki Ford in Lincoln. Družba zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 47.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 66.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 23 proizvodnih obratov (12 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 11 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik: Katja Hvala

Summit motors Ljubljana

+3861 25 25 116

katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!