Novice

Nazaj na novice

FORD IN LEGO® STA LEGENDO NESKONČNIH CEST UVRSTILA V SERIJO ‘CREATOR EXPERT’ – NA VOLJO JE KOMPLET S FORDOM MUSTANGOM

Legendarni junak ameriških cest bo kmalu zapeljal tudi v trgovine za male in velike otroke, saj bo od 1. marca na voljo komplet LEGO Creator Expert Ford Mustang.

FORD IN LEGO® STA LEGENDO NESKONČNIH CEST UVRSTILA V SERIJO ‘CREATOR EXPERT’ – NA VOLJO JE KOMPLET S FORDOM MUSTANGOM26.02.20191/1

26. februar 2019– Legendarni junak ameriških cest bo kmalu zapeljal tudi v trgovine za male in velike otroke, saj bo od 1. marca na voljo kompletLEGO Creator Expert Ford Mustang.

Model v novem kompletu Creator Expert: Ford Mustang, ki sta ga v sodelovanju razvila Ford in LEGO®Group, temelji na ‘fastbacku’ iz leta 1967. Sestavlja ga do1470 kock, legendarni ‘mišičnjak’ pa vključuje delujoče krmiljenje, temnomodro karoserijo, bele dirkaške črte, režo za zajem zraka na pokrovu motornega prostora, masko z Mustangovim emblemom, oznake GT in petkraka platišča s pnevmatikami.

Model v višino meri čez10centimetrov, dolg je34in širok14centimetrov,mladi mehaniki pa ga bodo lahko prilagodili svojim željam, saj je na voljo kar nekaj dodatkov, ki vtisnejo poseben pečat ameriški legendi s prepoznavnim Mustangovim konjičem na maski.

Meddodatki za prilagoditveso tlačni polnilnik (‘supercharger’), zadnji spojler, zajetni izpušni cevi, sprednji spojler in posoda za dušikov oksid, da bo na voljo popolna izkušnja nadgradnje pristnega športnega avtomobila.

“Le redko kateri avto na cesti prepoznamo tako hitro kot Forda Mustangain vznemirljivo je opazovati kombinacijo oblikovanja in dediščine legendarnega avta, ki ju prinaša ta komplet LEGO,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa.

Verodostojna kopija lastnikom omogoča, dashranijo predmete v prtljažnikualiodprejo pokrov motornega prostorain si ogledajo podrobno izdelan ogromen blok 6,4-litrskega motorja V8, ki ga dopolnjujejo akumulator, cevi in zračni filter.

Zadnjo premo vozila je možno dvigniti, da dobi avto še bolj napadalen videz, prav tako je možno odpreti vrata in odstraniti streho za ogled notranjosti s klasičnimi sedeži, radiom, delujočim krmiljenjem in prestavno ročico na sredinski konzoli.

Maska z Mustanovim simbolom,oznake GTin izbira registrskih tablic poskrbijo za piko na i tega izjemnega modela v seriji LEGO Creator Expert.

“FordMustangje eden najbolj legendarnih avtomobilov v zgodovini inje pravi simbol– vdihniti temu priljubljenemu športnemu avtu življenje v obliki kock in s tako stopnjo podrobnosti je bilo resnično navdušujoče,” je povedal Jamie Berard, vodja dizajna serije LEGO Creator Expert. “Veselimo se mojstrovin, ki jih bodo ljubitelji LEGO-kock in Forda Mustanga ustvarili s pomočjo tega novega kompleta.”

LEGO Creator Expert: Ford Mustang bo od 1. marca 2019 na voljo v trgovinah LEGO in prek spletnega naslova shop.LEGO.com/fordmustang.

# # #

O družbi LEGO®Group

LEGO Group je družinsko podjetje v zasebni lasti s sedežem v mestu Billund na Danskem in glavnimi uradi v Enfieldu v ZDA, Londonu v Veliki Britaniji, Šanghaju na Kitajskem in v Singapuru. Podjetje, ki ga je leta 1932 ustanovil Ole Kirk Kristiansen, temelji na legendarnih kockah LEGO® in je eden vodilnih proizvajalcev igrač.

Z geslom “Samo najboljše je dovolj dobro” je podjetje zavezano k otrokovemu razvoju in si prizadeva, da bi z ustvarjalno igro in učenjem navdihnilo in razvilo graditelje prihodnosti. Izdelke LEGO prodajajo po vsem svetu, ogledati pa si jih je možno tudi na spletnem naslovuwww.LEGO.com.

Za novice o družbi LEGO Group, informacije o finančni uspešnosti in družbeni odgovornosti obiščite http://www.LEGO.com/aboutus.

LEGO, logotip LEGO, figurica Minifigures, DUPLO, BIONICLE, LEGENDS OF CHIMA, DIMENSIONS, logotip FRIENDS, logotip MINIFIGURES, MINDSTORMS, MIXELS, NINJAGO in NEXO KNIGHTS so blagovne znamke družbe LEGO Group. ©2019 The LEGO Group.

ODNOSI Z JAVNOSTMI:

Katja Hvala

+386 (0) 1 252 51 16

katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!