Novice

Nazaj na novice

Lokalna hrana je (bolj) varna hrana

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki je bil letos posvečen varni hrani, so v Centru starejših Zimzelen stanovalcem predstavili nekatera zdrava živila in pripravili degustacijo jedi iz njih.

SPOROČILO ZA MEDIJE ZA TAKOJŠNJO OBJAVO

Ob svetovnem dnevu zdravja

Lokalna hrana je (bolj) varna hrana

Topolšica, 8. april 2015 – Ob svetovnem dnevu zdravja, ki je bil letos posvečen varni hrani, so v Centru starejših Zimzelen stanovalcem predstavili nekatera zdrava živila in pripravili degustacijo jedi iz njih.

V Zimzelenu imajo več lokalnih dobaviteljev iz Šaleške regije, predvsem za sveža živila, kot so mleko in mlečni izdelki, sadje, zelenjava, kruh in mesnine. Hrano pripravljajo v skladu s standardom HACCP, predvsem pa ustrezno starejšim in bolnim ljudem. Varna hrana pomeni tudi pravilno ravnanje z živili in jedmi pri uporabniku, zato so na predstavitvi poudarili skrb za higieno rok, delovnih površin in ustrezno shranjevanje pripravljenih jedi.

Sodelavke z različnih področij so nato predstavile nekatera živila, njihov zdravilni učinek na človeka ter možnost uporabe v prehrani. Predstavile so regrat, čemaž, čičeriko, ajdo, sirotko, jabolka, laneno seme ter ječmen in ječmenovo travo, jedi iz njih pa so bile na voljo za pokušino. Stanovalci so bili nad predstavitvijo navdušeni in so z veseljem poskusili pripravljene jedi. Ob tem so povedali tudi nekaj svojih receptov in izkušenj z uporabo posameznih živil.

Več informacij:

Diana Janežič, 031-798-368

Fotografiji (arhiv Zimzelen):

Sodelavke Zimzelena so stanovalcem ponudile jedila iz zdravih sestavin.

Čemaž s skuto, regrat in čičerika v solati, sirotka …

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!