Novice

Nazaj na novice

POVSEM NOVI FORD FOCUS JE OSVOJIL ŽE 12 NAGRAD, V PRVIH ŠESTIH MESECIH SO JIH PRODALI ŽE 42.100

Omarica s trofejami povsem novega Forda Focusa se hitro polni.

Foto: Ford

20. december 2018– Omarica s trofejamipovsem novega Forda Focusase hitro polni.

Povsem na novo zasnovani, najbolj dovršeni in tehnično najbolj izpopolnjeni Focus doslej je od poletja, ko so ga začeli prodajati v Evropi, že osvojil 12 prestižnih nagrad – vključno z dvema nazivoma Avto leta.

Do novembra letos so prodali več kot 42.100 povsem novih Fordov Focusov, med katerimi jih je bilo več kot 40 odstotkov v športni različici Focus ST-Line.

Vsak šesti kupec Focusa je izbral barvo Chrome Blue ali Desert Island Blue, zelo priljubljeni pa sta bili tudi bolj tradicionalni barvi: siva Magnetic in Frozen White. Pričakovanja je preseglo tudi povpraševanje po novem osemstopenjskem samodejnem menjalniku.

Povsem novega Focusa izdelujejo znajsodobnejšimi postopkiv Fordovem proizvodnem obratu v Saarlouisu v Nemčiji, na voljo pa je kot petvratna limuzina in karavan. Poleg zelo priljubljene različice ST-Line sta del vsestranske palete še elegantna Focus Trend in Titanium ter prestižni Focus Vignale. Trgovci že sprejemajo naročila tudi za ‘crossover’ po navdihu športnih terencevFocus Active.

“Mediji, strokovnjaki za avtomobilizem in – kar je najpomembnejše – uporabniki hvalijo našega povsem novega Focusa in to se odraža tako na najrazličnejših nagradah, ki jih osvaja avto, kot tudi pri hitrosti, s katero nova vozila zapuščajo prodajne salone,” je povedal Glen Goold, glavni programski inženir za Focusa pri Fordu Evropa. “Če veljaš za najboljšega v tako tekmovalnem segmentu, je to zagotovo izjemno pohvalno.”

Povsem novi Focus navdušuje z vožnjo, ki vzbuja samozavest, in izjemno izkušnjo potnikov v vozilu – za oboje ima zasluge tesnejše sodelovanje z uporabniki kot kadarkoli doslej, to pa so opazili tudi v medijih in organizacijah po vsej Evropi, saj je Focus med drugim osvojil nazivAvto leta 2019naHrvaškeminFinskem.

Prednosti za poslovne voznike, ki vključujejo optimalno varčno porabo dovršenih bencinskih motorjev EcoBoost in dizelskih motorjev EcoBlue, možnost brezžičnega polnjenja združljivih pametnih telefonov in povezave z vgrajenim modemom FordPass Connect, so Focusu prinesle zmago v kategorijiAvto leta za poslovneževŠpaniji, nagrado vkategoriji ugodnostinaNagradah za vozne parke Češke republike2018in nazivNajboljši avto spodnjega srednjega razredana podelitvi nagradBusinessCarvVeliki Britaniji.

Med osvojenimi zmagami v kategoriji so tudiZmagovalec kompaktnega razredatekmovanjaAuto Zeitung Auto Trophy 2018vNemčijiinNajboljši družinski avtona podelitvi nagradŠkotski avto leta 2018.

Focus je tudi eden od sedmih modelov v najožjem izboru zaevropski Avto leta– nagrado bodo podelili marca 2019.

Uporabnikom povsem novega Focusa so na voljo več prostora v notranjosti, izjemno kakovostni materiali in odlična izdelava, vse to pa dopolnjuje najbolj dovršena paleta Fordovihtehnologij za pomoč voznikudoslej, ki za sproščeno vožnjo pri pogostem ustavljanju in speljevanju vključuje tudi prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go, prepoznavanjem znakov z omejitvijo hitrosti in usmerjanjem v sredino voznega pasu, kupcem pa je na voljo tudi prvi Fordov projekcijski zaslon za evropske modele.

Focus je letos osvojil še eno izjemno pomembno nagrado:najvišjo oceno s petimi zvezdicami za varnostneodvisne organizacije za preverjanje s poskusnimi trčenji Euro NCAP. Kot eden prvih modelov je najvišjo oceno dobil v skladu z novimi, strožjimi testnimi protokoli Euro NCAP.

# # #

Celoten seznam nagrad in priznanj, ki jih je povsem novi Ford Focus doslej osvojil v letu 2018:

Avto leta 2019 – FinskaAvto leta 2019 – HrvaškaBelgijski družinski avto leta (dve kategoriji) – BelgijaNagrade Irski avto leta: Majhen/kompaktni avto leta – IrskaNagrada zlata kolesa Autobild: Najboljši kompaktni avto – BolgarijaNagrade BusinessCar: Najboljši avto spodnjega srednjega razreda – Velika BritanijaNagrade Parkers za nove avtomobile 2019: Najboljši manjši družinski avto – Velika BritanijaNagrade Škotski avto leta 2018: Najboljši družinski avto – ŠkotskaAuto Zeitung Auto Trophy 2018: zmagovalec v kategoriji kompaktnih vozil – NemčijaVelika avstrijska avtomobilska nagrada: zmagovalec v kategoriji Start – AvstrijaPodjetniški avto leta – ŠpanijaNagrade za vozne parke Češke republike 2018: zmagovalec v kategoriji ugodnosti – Češka republikaSUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Flajšmanova ulica 3

1000 Ljubljana

ODNOSI Z JAVNOSTMI:

Katja Hvala

+386 (0) 1 252 51 16

katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!