Novice

Nazaj na novice

NOTRANJA PASJA UTA Z AKTIVNIM ODPRAVLJANJEM HRUPA BI LAHKO POMAGALA ZAGOTOVITI SREČEN VSTOP V NOVO LETO TUDI ZA PASJE PRIJATELJE

Silvestrski večer. Na ožarjenih obrazih se zrcali veselje, ko se začne odštevanje zadnjih sekund do novega leta in nebo razsvetlijo ognjemeti. A spremljajoči zvoki so lahko boleči za hišne ljubljenčke in njihove zaskrbljene lastnike.

NOTRANJA PASJA UTA Z AKTIVNIM ODPRAVLJANJEM HRUPA BI LAHKO POMAGALA ZAGOTOVITI SREČEN VSTOP V NOVO LETO TUDI ZA PASJE PRIJATELJE

18. december 2018– Silvestrski večer. Na ožarjenih obrazih se zrcali veselje, ko se začne odštevanje zadnjih sekund do novega leta in nebo razsvetlijo ognjemeti. A spremljajoči zvoki so lahko boleči za hišne ljubljenčke in njihove zaskrbljene lastnike.

Približno45 odstotkov psovv VB kaže znake strahu, ko slišijo ognjemet – kar močno skrbi njihove lastnike in družine.*

Ena možnih rešitev bi bilaizolirana notranja pasja uta, izdelana z uporabotehnologije za aktivno odpravljanje hrupa, ki jo najdemo pri vozilih in slušalkah in bi ščitila občutljiva pasja ušesa ter omogočala, da bi lastniki novo leto dočakali v družbi svojih psov.

Ko mikrofoni v prototipu notranje pasje hišice zaznajo zvok ognjemeta, začne vgrajeni avdio sistem oddajati nasprotne frekvence, kiučinkovito izničijo hrup, ali ga vsaj znatno zmanjšajo. Sestavni del dizajna je pluta z visoko gostoto, ki je idealna za zvočno izolacijo. In kakšen je rezultat? Sprostitev za psa. Projekt, ki je zaenkrat v razvojni fazi, bi lahko zagotovil veliko prijetnejši začetek leta za vas in vašega psa.

"Veliko psov se boji ognjemeta, saj psi za razliko od ljudi slišijo zvoke, ki so štirikrat bolj oddaljeni in z veliko večjim obsegom frekvenc. Ključna je vnaprejšnja priprava na ognjemet in sem sodi tudi to, da najdemo kraj, kjer se bo hišni ljubljenček počutil varno in sproščeno," je povedal Graeme Hall, pasji boter", eden najboljših britanskih trenerjev psov, ki je ob vedenjskih težavah pomagal že več kot 5000 psom in njihovim lastnikom.

Zamisel je navdihnila tehnologija za aktivno odpravljanje hrupa, s katero pri Fordovem športnem terencu Edgeu pomagajo vozniku in potnikom zagotoviti tišja potovanja.

"Razmišljali smo, kako bi tehnologijo, ki jo uporabljamo pri vozilih, koristno uporabili v drugih situacijah. Bi lahko psi uživali v mirnejšem prehodu v novo leto z uporabo našega sistema za aktivni nadzor hrupa? Imamo še nekaj zamisli, kako bi si lahko v vsakdanjem življenju pomagali s Fordovimi dognanji," pravi Lyn West, vodja za vsebine znamke v oddelku za tržne komunikacije pri Fordu Evropa.

Notranja pasja uta z aktivnim odpravljanjem hrupa je zaenkrat le prototip in je prva v vrsti Fordovih pobud, s katerimi s pomočjo znanja iz avtomobilske panoge pomagajo reševati vsakodnevne težave.

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Flajšmanova ulica 3

1000 Ljubljana

ODNOSI Z JAVNOSTMI:

Katja Hvala

+386 (0) 1 252 51 16

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!