Novice

Nazaj na novice

21. Slovenski festival vin uspešno zaključen

Ljubljana, 22. november 2018 - Slovenski festival vin, ki je po 21 letih ponovno potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani, je v petek, 16. novembra, ob 21. uri zaprl svoja vrata.

Ljubljana, 22.november 2018-Slovenski festival vin, ki je po 21 letih ponovno potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani, je vpetek, 16. novembra, ob 21. uri zaprl svoja vrata. Dvodnevni dogodek je spremljaloveč kot 2.000 obiskovalcev, ki so imeli priložnost okusiti več kot500 vinskih vzorcevod kar150 vinarjev, potekalo pa je tudi5 vinskih salonov(Mabat, Lidlov mladi vinar, salon Modre frankinje, Salon ekoloških vin in salon italijanskih vin in kulinarike). Na dogodku je potekalo še7 vodenih delavnics priznanimi sommelierji in enologi ter delavnica z enim najmlajših in najperspektivnejših mladih Chefov Mojmirjem Markom Šiftarjem iz Kaval Groupa.

V Cankarjevem domu je 5. novembra potekalo tudiocenjevanje festivalskih vin. Od skupaj55 belih,28 rdečihin12 penečih vzorcevje 7-članska strokovna komisija, pod vodstvom predsednice ocenjevalne komisije prof. dr. Tatjano Košmerl, izbrala najboljše tri v vsaki od kategorij. Medbelimi vinije zmagal Tomaž Fabčič, z venom Stik (mešanica štirih vin), letnik 2017, medrdečimi vinije zmagala hišaVina San Mártin z Barbero letnika 2013, medpenečimipa so zmagaleRadgonske gorice z Zlato Radgonsko penino, Rose, letnik 2012.

Lidl SlovenijainSlovenski festival vinsta med vsemi prijavljenimi vini na natečajLidlov mladi vinarizbrala štiri finaliste, ki se že od prvega dne festivala (15. novembra) vse do razprodaje zalog s svojim vinom predstavljajo v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji, svoja vina pa so predstavljali tudi na preteklem Slovenskem festivalu vin. V okviru uradnega odprtja festivala je bil razglašen tudi zmagovalec projekta.Lidlov mladi vinar 2018 je tako postal Martin Erzetič (Čarga 1767) z Merlotom. Ostali finalisti so bili še Peter Gönc (Gönc Winery) s Sivim pinotom, Špela Štokelj (Posestvo Štokelj) s Pinelo in Jakob Bizjak (Domačija Bizjak) s Cabernet Sauvignonom. Zmagovalcu v projektu Lidlov mladi vinar in vsem finalistom seveda čestitamo za odlično uvrstitev.

Vdružbi Proevent, ki so skupaj z dosedanjim organizatorjemRadostne prireditve, uspešno soustvarjali letošnji festival, so zelo zadovoljni z rezultati. Slovenski festival vin je namreč ponovno dokazal, da se uvršča med najprestižnejše dogodke za ljubitelje vin v Sloveniji, kar dokazuje visoka udeležba tako s strani vinarjev in kulinarikov, kot tudi obiskovalcev, ljubiteljev žlahtne kapljice. Priložnost pa vidi v organizaciji več poslovnih dogodkov, kjer se bodo promovirala predvsem slovenska vina, ter v številnih kulinaričnih doživetjih.

Po besedah organizatorjev je Slovenski festival vin z novo svežo energijo zastavil nove temelje, na katerih bo gradil tudi v prihodnje.Zato organizatorji že napovedujejo 22. Slovenski fesitva vin, ki bo potekal 14. In 15. novembra 2019 v Cankarjevem domu.

21. Slovenski festival vin je potekal pod častnim pokroviteljstvom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandre Pivec. Festival je del projekta November Gourmet Ljubljana.

Proevent

Radostne prireditve

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!