Novice

Nazaj na novice

PODJETNIŠKA SKUPNOST PRIMORSKEGA TEHNOLOŠKEGA PARKA BOGATEJŠA ZA 12 MLADIH PODJETIJ

"Najbolj dragoceno je bilo, ko smo si delili informacije, ko so se kresale ideje"

"Najbolj dragoceno je bilo, ko smo si delili informacije, ko so se kresale ideje"

Vrtojba, 21.11.2018

Po šest tedenskem intenzivnem izobraževanju se danes v Vrtojbi zaključuje Podjetniški TOP! program, v katerem so bodoči podjetniki s pomočjo izkušenih mentorjev razvijali lastna mlada ali zagonska podjetja. Nocoj bodo udeleženci svoje delo zaključili s "pitchi" - kratkimi predstavitvami – in sicer pred strokovno komisijo in publiko goriških podjetnikov. Organizator programa, Primorski tehnološki park, bo tako na podlagi uspešno opravljenih "pitchev" v svoj podjetniški inkubator lahko vključil dvanajst novih podjetij in jim tudi pri nadaljnjih korakih nudil podporo pri razvoju posla.

"Primorski tehnološki park skozi Podjetniški TOP! program pomaga pri ustvarjanju novih podjetij, vendar se tu proces v resnici šele začne, saj podjetja nato spremljamo v njihovi rasti vse do zrelosti". Je povedala direktorica Primorskega tehnološkega parka, Tanja Kožuh. "Veseli nas, da so tudi podjetniki v našem okolju prepoznali vrednost takšnih programov in so pripravljeni novim kolegom svetovati in jih sprejeti v svoj krog", je še povedala.

Podjetniški TOP! program je namreč sestavljen iz šestih delavnic, ključno mesto v njem pa ima tudi 20 ur mentorstva izkušenih podjetnikov. Udeleženki Ameli Talić je svetoval Elvis Janežič, direktor podjetja Instrumentation technologies, ki je o izkušnji povedal: "Amela je v program prišla z idejo, kaj želi in z ogromno energije. V teh par tednih sva se veliko ukvarjala s tem, kako jasno opisati ponujeno vrednost. Ko pa je to naredila, so ostale stvari gladko stekle. V tem procesu "prejemava" oba. Ob tem, ko ji pomagam z nasveti, poskušam razumeti, kako mladi razmišljajo, kakšne so njihove vrednote, kako ji motivirati. V podjetju imamo veliko mladih in take izkušnje vedno prav pridejo."

V Podjetniškem TOP programu, ki ga je Primorski tehnološki park pričel izvajati leta 2016, je doslej sodelovalo že 32 mladih podjetij oz. podjetniških ekip. Med njimi je tudi podjetje Magdalene Fabčič, Pogumna. Si, ki je prva in edina vodnica skozi menopavzo v Sloveniji. Podjetniškega TOP programa se je udeležila leta 2017 in je odtlej postala prepoznavna kot izkušena svetovalka za menopavzo, ki pomaga posameznicam in organizacijam obvladati izzive srednjih let ter zmanjšati vpliv hormonskih težav na uspešnost in odnose na delovnem mestu ter na kvaliteto življenja: "Najprej sem se za program odločila za to, ker sem videla, da imajo vrhunske mentorje in vsebine. Potem pa sem spoznala, da je bilo najbolj dragoceno , ko smo se med podjetniki družili, si izmenjevali informacije, ko so se kresale ideje". V okviru TOP! Programa je razvila svoj končni produkt, program "Izzivi srednjih let", ki ga uspešno trži večjim podjetjem in organizacijam, kot so Steklarna Hrastnik, Mercator, Adriatic. V okviru programa predava in vodi delavnice ter nudi podporo skozi individualni in skupinski coaching.

Komercialna vrednost Podjetniškega TOP! programa je 2.852 € na udeleženca. Primorski tehnološki park je uspel zagotoviti potrebna sredstva iz evropskih razpisov, zato je bilo izobraževanje za mlade podjetnike brezplačno. Vodja programskih vsebin v Primorskem tehnološkem parku, Mitja Mikuž pravi, da to še ni vse: " Uspešno opravljen pitch je nekakšna uvertura v našo podjetniško skupnost. Zdaj se pravo delo zanje šele začne. V Primorskem tehnološkem parku pa bomo tudi odslej poskrbeli, da bodo imeli novi podjetniki vso potrebno podporo – od mentorstev, do prostora v coworkingu. V pričetku leta 2019 pa že pripravljamo nadgradnjo Podjetniškega TOP! programa".

Marjana Simčič Humar

Marketing in PR

Marjana.simcic@primorski-tp.si

041840227

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!