Novice

Nazaj na novice

Evropska noč raziskovalcev v Europarku

Zadnji petek v septembru je po več kot 350 mestih po vsej Evropi potekala že tradicionalna Evropska noč raziskovalcev. Med sodelujočimi slovenskimi mesti je bil tudi Maribor, ena izmed lokacij pa ponovno nakupovalno središče Europark, ki se je za nekaj časa spremenilo v pravo „raziskovalno mesto“. Organizatorji so poskrbeli za pester program, s katerim so potešili radovednost obiskovalcev in jim preko zanimivih delavnic, predavanj in eksperimentov prikazali, kako stvari delujejo in kakšna je vloga znanosti v naših življenjih.

Evropska noč raziskovalcev v Europarku

Zadnji petekv septembru je po več kot 350 mestih po vsej Evropi potekala že tradicionalna Evropska noč raziskovalcev. Med sodelujočimi slovenskimi mesti je bil tudi Maribor, ena izmed lokacij pa ponovno nakupovalno središče Europark, ki se je za nekaj časa spremenilo v pravo „raziskovalno mesto“. Organizatorji so poskrbeli za pester program, s katerim so potešili radovednost obiskovalcev in jim preko zanimivih delavnic, predavanj in eksperimentov prikazali, kako stvari delujejo in kakšna je vloga znanosti v naših življenjih.

Od električne formule do lebdečega mostu

Raziskovalci in študenti Univerze v Mariboru, Astronomsko društvo Orion, Geodetski zavod Celje, Društvo Mali ustvarjalci ter Zavod PIP Podravje so obiskovalce navduševali nad znanostjo s številnimi zabavnimi eksperimenti in predavanji, preko katerih so izvedeli več o računalniškem vidu in umetni inteligenci. Med drugim so se navduševali še nad električno formulo in poljedelskim robotom, spoznali lebdeči most, raziskovali obnašanje svetlobe v različnih medijih, s teleskopi opazovali Sonce, izdelali preprosto sončno uro ter s pomočjo priljubljenih LEGO kock spoznavali osnove robotike in programiranja.Topa je bilo le nekaj izmed številnih aktivnosti preko katerih so obiskovalci na zabaven in interaktiven način spoznavali znanost.

Za mlade, ki se spogledujejo s kariero raziskovalca

Evropska noč raziskovalcev je pritegnila tudi mlade, ki se spogledujejo s kariero raziskovalca. Poleg zanimivih predstavitev, predavanj in delavnic so izvedeli tudi več o programih financiranja in ukrepih za pričetek in razvoj tovrstne kariere. Prireditve se je udeležila tudiSimona Mandl, center managerka Europarka, ki je bila nad dogajanjem navdušena:"Veseli nas, da lahko obiskovalcem popestrimo obisk Europarka in jim na takšnih dogodkih na sproščen in zabaven način približamo znanost."

Želim vam lep in uspešen dan,

PETRA KREGARSvetovalka

GSM:+386 40 363 052Email:petra.kregar@ippr.siIPPR

agencija za komuniciranje / PR agency

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana

pisarna / office: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

http://www.ippr.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!